Veterinar ieftin

Veterinar ieftin Cu totii cautam un veterinar ieftin, dar cu totii stim si ne asumam ca ieftin, de cele mai multe ori, inseamna si o calitate mai redusa. Asa ca atunci cand ne cautam un veterinar trebuie sa ne gandim si la serviciile pe care ni le dorim si daca raportul calitate pret este unul bun.

Un veterinar ieftin poate fi si un veterinar bun si profesionist?

Pentru majoritatea oamenilor, factorul financiar cantareste foarte mult, asa ca, multi cauta cea mai putin costisitoare alternativa pentru serviciile pe care si le doresc. Dar merita sa ne asumam riscul unui tratament medical cu costuri reduse doar pentru a economisi cativa bani? Merita sa alegem un veterinar ieftin in locul unui cu preturi mai mari dar care sa inspire mai multa incredere?

Cand vine vorba despre sanatate factorul financiar ar trebui sa fie ultimul luat in calcul. Viata este mult mai importanta decat cateva zeci sau sute de lei in plus, insa multi nu tin cont nici macar de asta. Asa cum, oamenii care-si apreciaza viata si care-si inteleg interesele, aleg servicii medicale de cea mai buna calitate, asa ar trebui sa se intample si cu animalele. Multi isi trateaza animalul de companie sau din gospodarie ca pe un membru al familiei, iar daca viata acestuia este pusa in pericol, costul pentru a remedia problema ar trebui sa fie ultima grija. Problema majora este ca multi pun costurile in faza calitatii si de cele mai multe ori ajung pe mana unor medici veterinari mai slab pregatiti, aleg cele mai ieftine alternative de tratament si apoi se plang ca problemele de sanatate ale animalutului lor s-au agravat sau nu au fost remediate asa cum se asteptau.

Stim cu totii ca raportul dintre calitate si pret este unul destul de simplu – cu cat vrem o calitate mai buna, cu atat si costurile cresc. Ceea ce este si normal. Daca vrem servicii de cea mai buna calitate trebuie sa platim mai mult pentru ele deoarece ca sa ne fie oferite aceste servicii se utilizeaza destul de multe resurse.

Medicul veterinar, prin natura meseriei, pune viata animalului pe primul loc si incearca orice fel de metoda pentru ca acesta sa fie bine tratat si bine ingrijit. Dar ce mai poate face un medic atunci cand stapanul pacientului refuza sa ii cumpere tratamentul necesar animalului pe motiv ca este prea scump? Uneori oamenii aleg si variante alternative de tratament, mai putin costisitoare care se dovedesc a fi mai putin eficiente, ineficiente complet sau chiar letale.

Un medic veterinar nu va recomanda un tratament pentru animalul nostru in functie de pretul acestuia, ci in functie de nevoile animalului. Un veterinar ieftin, care percepe taxe mici de consult si de operare, s-ar putea sa ne indemne sa achizitionam cele mai scumpe tratamente de la farmaciile veterinare cu care are un parteneriat, tocmai pentru a obtine profitul pierdut la consultatii. Asa ca, atunci cand ne dorim si servicii ieftine si de buna calitate trebuie sa avem foarte mare grija la acest raport. De cele mai multe ori poate fi inselator si de la un veterinar ieftin ne putem lua animalutul acasa mai bolnav decat l-am adus.