Lucruri pe care nu le stiai despre caini si pisici

lucruri_pe_care_nu_le_stiai_despre_caini_si_pisici_400Animalele domestice sunt creaturi complexe. Te-ai intrebat vreodata de ce fac anumite lucruri? Cum poate cainele sa te depaseasca mereu la intreceri? Pisica ta pare desteapta, dar stii cat de ascutita este meoria ei? Mai jos iti prezentam cateva aspecte despre caini, pe care cel mai proabil nu le stiai.

Cainii

 1. Cainii transpira doar prin pernitele de la labute si prin prin limba. Aceste glande sudoripare au rolul de a racori organizamul. Deci atunci cand cainele respisa repede si tine limba scoasa, inearca sa se racoreasca.
 2. Caini au aproximativ 100 de expresii faciale, majoritatea dintre ele realizate cu ajutorul urechilor.
 3. Cainii pot scoate in jur de 10 sunete vocale.
 4. Cainii nu au apendice.
 5. Exista peste 350 de rase diferite de caini in lumea intraga.
 6. Cainii dalmatieni la nastere nu au pete. Aceastea le apar o dta ce inainteaza in varsta.
 7. Cotrar credintei populare, caini nu vad doar in alb si negru. Ei pot vedea nuante de albastru, galben, verde si gri. Culoarea rosie se incadreaza pe tonurile gri in viiunea unui caine.
 8. Cei mai multi caini domestici pot atinge viteze de pana la 30 km pe ora, atunci candalearga la viteza maxima.
 9. Experimentele au aratat ca, folosindu-si urechile rotative, precum un radar, cainii pot localiza sursa unui sunet in 6/100 de secunda.
 10. Domesticit cu mai bine de 10.000 de ani in urma, cainele a fost primul animal domesticit de oameni.

Pisicile

 1. Pisicile nu au glande sudoripare.
 2. O pisica poate sari de 7 ori inaltimea ei.
 3. Psicile au cate 5 degete la labutele din fata si doar cate 4 la cele din spate.
 4. Pisicile pot scoate aproximativ 100 de sunte vocale.
 5. O pisica adulta poate atinge viteza de aproape 20 km/h, iar in sprinturi poate atinge si 48 km/h.
 6. Limba unei pisici prezinta striatii, pentru ca are papilele aseate in linie – mici carlige ridicate inapoi care o ajuta sa tina prda in loc.
 7. Corpul unei pisici este foarte flexibil. Scheletul ei contine mai mult de 230 de oase (un om are apoximativ 206 oase), iar pelvisul si umerii sunt tasati doar vag de coloana vertebrala. Acest lucru le ofera flexibilitatea specifica si le permite sa strecoare prin spatii foarte inguste.
 8. Psiciile au memorie mai buna decat cainii. Niste teste efectuate de Univeritatea Michigan au concluzionat ca in timp ce memoria unui caine nu dureaza mai mult de 5 minute, cea a unei pisici poate dra 16 ore – depasind-o chiar si pe cea a unei maimute sau a unui urangutan.
 9. Ca si amprentele digitale ale omului, si pisicile au propria lor amprenta unica: nasul! Narile lor au riduri unice si nu exista doua nasuri la fel.
 10. Pisicile se imultesc foarte repede. Pot face pana la 6-7 pui o data, tocmai de aceea este recomandat sa iti sterilizezi pisica.