Chow Chow - ingrijire

1_64Atunci cand Chow Chow-ul tau atinge varsta de un an este timpul sa manance o masa pe zi. Multi aleg sa il hraneasca de doua ori pe zi. Masa trebuie sa fie consistenta pentru a isi mentine sanatatea. Pentru cei care hranesc animalutul doar odata pe zi este recomandat sa il alimenteze seara atunci cand are tendinta de a dormi.

Cand alegeti mancarea corecta pentru Chow Cow este important sa ne amintim ca acesta nu poate fi hranit cu foarte multa carne, altfel va avea probleme cu pielea. O buna sursa de proteine pentru el sunt ouale, orezul, branza si o lingura de carne la o masa (dar nu la fiecare masa). Unul din cele mai comune alimente este orezul. Orezul este foarte bun pentru sistemul lor digestiv si perfect pentru a blana stralucitoare. Se recomada si macarea pentru caini bogata in proteine dar trebuie amestecata cu apa calda pentru a se inmuia. Daca il hranesti cu alimente uscate trebuie sa te asiguri ca sunt deja expandate si usor de mestecat altfel gazele care se produc in stomac pot cauza moartea animalutului.

Pieptanarea cu un instrument corect facuta cu regularitate este foarte importanta. Vei avea nevoie de o perie cu dinti subtiri. Pune catelul pe podea sau pe canapea, nu pe masa. Prima data se face o periere superficiala pentru eliminarea prafului. Daca blanita e incurcata poarta-te cu grija si descurc-o. in timp ce cu o mana tii blana intinsa cu cealalta incepe perierea de pe cap spre coada, cu grija pentru a nu chinui animalutul.  De asemenea foloseste cu atentie peria pe urechi, gat si blanita scurta de pe picioruse. Dupa o periere detaliata se face ultima periere pentru a indeparta tot parul. Ca si alti catei, Chow Chow isi va schimba blanita de doua ori pe an si se va ingrasa iarna. Atunci cand isi schmba blanita perierea se va face mai des.

Baia nu trebuie facuta frecvnt, decat daca e ceruta de un motiv special. Altfel, nu se recomada sa faci baie unui Chow Chow mai mult de doua trei ori pe an. Prea multa baie ii va face blana aspra si sarmoasa.

Cainii Chow Chow sunt deranjati de caldura. Atunci cand sunt tinuti in soare si cand temperatura e ridcata veti vedea ca respira mai greu. De asemenea e deranjat si de umiditate excesiva. Atunci cand faceti baie unu Chow Chow trebuie sa aveti grija ca samponul sa nu ii intre in ochi si in urechi. Atunci cand il scoateti din baie aveti grija sa nu fie sampon ramas pentru ca va avea probleme cu pielea si poate face bubite. Pune catelul intr-un prosop si sterge-l bine inainte de a il lasa din nou pe jos. Asigura-te ca este prefect uscat altfel praful se va lipi de blanita lui si va iesi foarte greu de acolo.