Animale de companie

Animale de companieCum influenteaza animalele de companie viata stapanului?

Sunt numeroase efecte pozitive pe care animalele de companie le pot avea asupra unui om. Aceste lucruri au fost demonstrate de-a lungul timpului de diferite cercetari. Chiar daca este un caine, o pisica sau un cal, plerezenta unui animal de companie ar putea imbunatati considerabil viata unui om, dar si sanatatea acestuia. Eforturile de ingrijire pe care posesorii animalelor le fac sunt adeseori rasplatite de acestea intr-um mod asteptat. De obicei animalele de companie pot preveni anumite boli. Asadar, cu cat un om este mai apropiat de un animal de companie, cu atat acesta ii va influenta sanatatea intr-un mod pozitiv. Sfatul nostru este sa aveti macar doua animale de companie.

Foarte multe cercetari arata ca un caine il va ajuta foarte mult pe stapan, atat sa se resposabilizeze, dar si sa aiba valori normale ale colesterolului, pulsului si trigliceridelor. De obicei, posesorii cainilor traiesc mult mai mult chiar daca au suferit boli de inima, comparativ cu cei care nu au un caine. Este cunoscut si faptul ca un caine poate aniticipa viitoarele episoade epileptice, dar poate detecta si cancerul. Singurele persoane care nu se pot bucura de aceste vietati sunt cele care sunt alergice la par. In cazul in care sunteti alergic la parul de caine si va doriti un astfel de animal, specialistii recomanda o specie cu parul scurt, care nu naparleste foarte mult.

Nu exista nici un animal de companie perfect pentru toata lumea. Poate ca ati avut mereu o dragoste pentru cantece de pasari si doriti sa fiti trezit cu o melodie in fiecare dimineata (dar nu una care vine de la un ceas cu alarma). Sau poate este un peste exotic sau o alta creatura de care va puteti ingriji. Fiul meu a avut o placere puternica la chinchilla si spune ca daca puteti gasi un chinchila social, ati fi gasit animalul perfect. Ideea este sa gasiti un animal de companie potrivit pentru dvs.

Desi nu exista un animal de companie perfect, voi supara imediat milioane de iubitori de animale de companie spunand ca un caine este cea mai buna alegere pentru multi oameni. Cainii si oamenii dezvolta legaturi emotionale profunde, iar cainii sunt insotitori foarte buni. Ei isi vor pune literalmente viata pentru a va proteja. Cei mai multi solicita putin in schimb, cu exceptia cazului in care devin posesivi .

Majoritatea oamenilor sfatuiesc proprietarii mai in varsta sa isi ia cainii mai mici mic. Cainii mari pot fi mai mult decat complicat de crescut. Poate ca nu puteti iesi cu un caine cat de des ar trebui. Cainii mai mici nu necesita exercitii fizice. Si cand luati cainele la o plimbare, este bine sa mergeti si  nu sa alergati la o plimbare, ceea ce se poate intampla cu usurinta cu un caine mai mare. Poate ca locuiti intr-o mica casa sau apartament si nu doriti ca un caine mare sa va preia spatiul de locuit. Puteti prefera un caine care nu este retras si este mai sociabil cu cei din casa. Tocmai de aceea dimensiunile animalelor de companie trebuie sa vi se potriveasca complet.