Alimentatia porcusorilor de Guineea

Intrucat organismul porcusorilor de guineea nu produce vitamina C alimentatia acestora trebuie sa fie bogata in aceasta vitamina. Daca reusiti sa ii administrati o selectie buna de legume bogate in vitamina C, acestea ar putea suplini necesarul de vitamina C pentru un porcusor de guineea adult (care nu este insarcinat).


Unele pelete de hrana speciala au vitamina C adaugata, dar, din pacate, vitamina C este o substanta instabila, degradandu-se in timp. Pastrarea peletelor la intuneric, in frigider, va ajuta la prezervarea continutului de vitamina C;


Cea mai sigura cale de a suplini nevoia de vitamina C este de a o adauga in apa, atata timp cat porcusorul de guineea nu refuza apa din cauza gustului. Suplimentele din comert sunt bune si ele, dar si mai eficienta este o capsula de vitamina C dizolvata in vasul cu apa. Apa trebuie schimbata zilnic.

5_01

 

Asigurati-va ca porcusorul de guineea bea apa, pentru ca nu vor bea suficienta apa daca nu le place gustul. Alimentatia variata si bogata in verdeturi proaspete bogate in vitamina C poate fi o idee mai buna decat adaugarea vitaminei in apa.


Fanul

Fanul ar trebui sa fie materia prima din dieta unui porcusor de guineea, acesta trebuind sa fie tot
timpul proaspat si disponibil.
6_03
Peletele

Peletele din comert pentru porcusorii de guineea trebuie, de asemenea, administrate zilnic.
Administrarea trebuie insa intrerupta daca porcusorul devine obez. Tipurile de hrana cu fructe uscate, etc, intr-o mixura de elemente nutrivive, nu sunt o alegere la fel de buna precum peletele.

Legumele proaspete
In plus pe langa fan si pelete, o varietate de legume proaspete, mai ales legume verzi stufoase, ar trebui sa le fie oferite zilnic. Evitati salata Iceberg, intu-cat are o valoare nutritiva foarte scazuta. Alegeri bune sunt: spanacul, varza, napul, frunzele de gulie, patrunjelul si frunzele de papadie, toate fiind bogate in vitamina C.

3_02  

 

2_04

Morcovii, frunzele de morcovi si aproape orice alta fructa sau leguma sunt bune. Legumele stufoase ar trebui sa reprezinte baza suplimentelor vegetale, fructele si celelalte legume fiind administrate cu moderatie.