Alimentatia animalului de companie

1Hrana pentru animalele de companie disponibila in comert este impartita in doua categorii principale in functie de nevoile fiziologice ale acestora: hrana de intretinere si diete veterinare. Hrana de intretinere, in functie de stadiul de viata prin care trece animalul de companie poate fi pentru crestere, pentru varsta de adult, pentru seniori sau pentru animale sterilziate. Dietele veterinare sunt concepute pentru animalele cu probleme de sanatate si vor fi indicate pentru o anumita afectiune (hepatica, renala, obezitate etc). In functie de calitatea produsului, mancarea de intretinere poate fi incadrata in urmatoarele categorii: regular, premium, superpremium sau holistica. Un concept apreciat din ce in ce mai mult de proprietarii de animale este cel al hranei fara cereale. Iata cateva motive pentru care mancarea fara cereale reprezinta cea mai buna sursa nutritionala pentru animalul tau.

1.Este un fapt acceptat ca o mancare pentru caini este cu atat mai buna cu cat oglindeste mai fidel alimentatia pe care animalul tau ar adopta-o in natura acolo unde omul nu poate interveni.

2.Comparativ cu  mancarea cu cereale, cea fara cereale contine mult mai multa carne, bazandu-se astfel aproape integral pe proteine si grasimi de origine animala, usor de asimilat pentru caini si pisici.

3.Mai putini carbohidrati inseamna pentru animalul  tau o sursa nutritiva mai potrivita pentru metabolismului sau.Asadar mancarea ce nu contine cereale, bogata in proteine de origine animala ii aduce un aport nutritiv potrivit cainelui si pisicii tale pentru o dezvoltare armonioasa si o sanatate indelungata.

4.S-a constatat ca apartia alergiilor alimentare este mult mai frecventa la cainii si pisicile care au fost hraniti cu mancare cu un continut mare de cereale, mai ales grau si porumb.

catdogeating3_400Trei dintre cele mai recunoscute mancaruri pentru pisici si caini fara cereale pe plan international sunt Orijen,  Acana si Taste of the Wild. Acest tip de hrana s-a inventat in S.U.A., iar americanii, care au un adevarat cult pentru animalele de companie, le hranesc, in proportie de peste 80%, numai cu acest tip de mancare. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit, raportand la faptul ca, potrivit studiilor, in S.U.A. media de varsta a animalelor de companie este cu 2-3 ani mai mare ca la noi in tara. Aceasta mancare contine nutrienti, proteine, lipide, glucide, fibre etc., elemente absolut necesare pentru o dezvoltare armonioasa a animalului tau de companie. In plus, continutul si forma hranei industriale (crochete sau conserve) sunt gandite in functie de varsta, talie si chiar diverse particularitati ale rasei: temperament, consum de energie, dantura, blana, riscul pentru anumite boli. De exemplu, e bine sa stii ca la cainii de talie foarte mare exista riscul de dilatatie gastrica acuta, iar atunci crochetele pentru aceste rase sunt speciale. Pentru a afla ce mancare i se potriveste animalului tau poti apela la specialistii petshop-urilor online pentru animale  specializat in hrana si accesorii destinate animalelor de companie.