Tunsori pentru caini

Potrivit unui sondaj, 50% din proprietarii de animale de companie americani considera animalele de companie ca fiind o parte a familiei si ca fiind egali cu membrii umani. Prin urmare nu e de mirare ca proprietarii de caini cheltuie foarte mult pe alimentatia, pe transportarea animalului de companie in vacante de familie si pe tunsori. Desigur, traditionala tunsoare “bob” nu ii va satisface pe toti, dar exista mai multe optiuni in materie de tunsori canine.

Stilul Continental

Tunsoarea Continentala este cea mai populara la poodeli. Stilul face ca picioarele din spate ale cainelui sa para mai mici. Cu aceasta reducere, picioarele din spate ale cainelui sunt tunse scurt si se lasa mici smocuri la baza si la varful cozii. Fata, picioarele si coada sunt de asemenea rase, si pot fi lasate bratari din blana la fiecare laba si un pampon de puf la sfarsitul cozii. Blana ramasa nu este tunsa sau modificata.

1_63

Tunsoarea Catelus

Tunsoarea pentru catelusi este folosita pentru ingrijire si pentru echiparea standard a tuturor cainilor. Cu aceasta metoda, blana este taiata uniform si pastrata la o lungime mai mare. Unii caini vor fi rasi pe fata pentru a vedea mai bine. Cainii poodle sunt rasi pe coada pentru creearea unui aspect de pampon la varful cozii.

2_27

Retriever

Tunsoarea Retriever este comuna pentru caini cu parul cret sau caini cu parul lung. Aceasta scurtare a parului se face la aproximaiv 5 centimetri, iar pe fata si coada mai scurt. Numele tunsorii vine de la faptul ca aceasta reducere este menita sa faca blana mai usor de gestionat, cum ar fi cea de la Golden Retriever. Tunsoarea ajuta de asemenea la racorirea cainilor pe timp de vara.

6_05

Tunsoarea leu

Tunsoarea Leu a fost populara chiar si pentru pisici. Pisicile Pomeraniene sunt cele mai usor de recunoscut, pentru ca seamana cu niste leuti micuti. Chiar si culoarea pisicilor pomeraniene seamana cu a unui leu. Tunsoarea Leu se face atunci cand jumatatea din spate a cainelui este rasa foarte, foarte scurt, cu varful cozii lasat ca un pampon. Jumatatea din fata a cainelui este lasata cu blana lunga si picioarele sunt rase avand lasate bratari din blana.

3_22

 

Tunsoarea ursulet de plus

Tunsoarea ursulet este similara cu tunsoarea Retriever, si in plus fata de aceasta este menita sa pastreze cainele cu un aspect moale de plus, dar si pentru a mentine blana curata. Aceasta tunsoare este pentru caini cum este o tapiterie pentru oameni. Este pur si simplu pentru intretinere si pentru curatenie. Aceasta tunsoare difera de tunsoarea catelus blana fiind mai scurta, iar partea din fata si coada sunt tunse mai scurt decat restul corpului.

4_11

Multi prorpietari de caini aleg stiluri de tunsori unice pentru animalele lor.  Exista tunsori diferite pentru fiecare rasa. Exista caini care inoata si tunsoarea ii ajuta la viteza in apa. Intrebati medicul veterinar sau frizerul, pentru recomandari de tunsori care sa se potriveasca cu cainele dumneavoastra.