Veterinar online

Veterinar onlinePentru ca suntem intr-o era in care mediul online domina aproape orice domeniu, a aparut si conceptul de veterinar online. Practic, medici veterinari acreditati stau in spatele unui monitor si ne ajuta sa ne tratam animalutul acasa, decizand daca este sau nu neaparata nevoie sa-i facem o vizita la cabinetul veterinar propriu-zis.

Cine este si ce face mai exact un medic veterinar online?

Exista site-uri care sustin ca ofera servicii veterinare direct in mediul online, dar ce face mai exact un veterinar online?  In spatele unei pagini web se ascunde un medic veterinar acreditat care poate face parte dintr-o clinica sau care are propriul cabinet veterinar.  Aceste site-uri au de obicei si o sectiune cu o prezentare a medicilor sau a medicului care ofera astfel de servicii, tocmai pentru a demonstra ca este vorba despre o persoana specializata.

Dar cum mai exact putem beneficia de aceste servicii? Este simplu. Site-urile de acest gen au bineinteles sectiune de intrebari. Acolo putem adresa orice intrebare, putem descrie simptomele pe care animalul nostru la are, putem cere sfaturi de ingrijire sau putem solicita orice informatie ce tine de acest domeniu. Aceste intrebari sunt publice, astfel incat orice om care are nevoie de ajutor in exact aceeasi problema sa nu repete intrebarea, ci sa consulte raspunsul primit de altcineva. Medicul specialist explica fiecaruia ce are de facut si ce are nevoie sa stie. Acesta poate furniza si tratamente, recomandari sau alte articole online care ne pot ajuta sa intelegem mai bine ce avem nevoie.

Daca simptomele pe care noi le descriem pe site sunt considerate de medic ca find parti ale unei afectiuni medii sau majore, acesta ne poate recomanda sa ii facem o vizita la cabinetul personal, iar in cazul in care nu suntem din aceeasi localitate, ne poate solicita sa consultam cel mai apropiat medic veterinar.

Viata animalului nostru de companie este la fel de importanta ca propria noastra viata asa ca nu ne putem permite sa ezitam atunci cand identificam anumite probleme pe care acesta le prezinta. Pe de alta parte, nici nu ne putem permite sa avem incredere in sfaturile oricui. Ideea de veterinar online pentru sfaturi si recomandari este un destul eficienta, insa cea mai buna optiune este sa mergem cu animalul nostru la controale si investigatii periodice si la necesitate. O opinie data de un medic prin intermediul unui site nu se poate compara niciodata cu un consult amplu si amanuntit facut de catre un medic specialist direct intr-un cabinet veterinar.

Daca identifica asa-zisi medici veterinari care pretind ca isi pot oferii sfaturile si serviciile in mediul online, dar a caror credibilitate nu o putem verifica, atunci cu siguranta acel medic nu este profesionist si in cel mai rau caz este doar un pasionat, nespecializat, cu putin prea mult timp liber.

Cu toate ca veterinarul online este o idee destul de inovativa care uneori ne poate scuti de o cheltuiala in plus si de ceva timp pierdut este mult mai bine pentru animalul nostru sa fie consultat de catre un medic veterinar specialist care profeseaza in cadrul unei clinici veterinare si care dispune de toate resursele necesare pentru a efectua un consult bun.