Jucarii ieftine pentru iepurasi

2_16Iepurii sunt usor de distrat. Ca si copii care primesc o jucarie sofisticata si ajung in final sa se joace cu cutia in care a fost ambalata, iepurasii sunt fericiti cu jucarii simple: piciorul unei mese vechi pentru rontait, bucati de covor in care sa sape de exemplu. Posiil sa iti dorestica iepurasul de casa sa fie mai apropiat de tine, si sa se joace mai mult cu tine, in acest sens sunt multe jucarii pe care le puteti confectiona acasa. Aceste idei ieftine ofera delectare si amuzament atat pentru tine cat si pentru iepuras.
Iepruii sunt  in general extrem de fericiti sa se plimbe prin tunele. Poti sa ii pui la dispozitie un tunel sigur si iefitn. Pti sa pui ghivece fara fund, sau poti taia usi in cutii si sa lipesti ctiile una de cealalta. Daca poti face cutiile si pe tavan te vei delecta privind urechile iepurasului care ies pe alocuri. Chiar si cu o singura cutie cu o usa iepurasul va avea cateva ore bune de joaca, acesta sarind fericit prin ea. Iepurasului ii place sa se ascunda si  in pat pe sub cearcea, sa se piteasca si sa astepte. Sunt si iepurasi care te vor ajuta cu jucariile facand propriile ferestre in cutie. Poti de asemenea sa tai gauri pe laturile cutiei si sa lipesti mancare la iesire, sau poti pune ierburi uscate. Iepurele va vrea sa se iasa pentru a manca iar daca lipesti mancarea sus il vei face sa se ridice si astfel ii vei oferi exercitii si antrenament. Cumparand ierburi perene de la farmacie este mult mai ieftin decat sa le cumperi taiate de la aprozar.
3_13In plus, pe langa ascunsul in fortarete de carton, iepurasului ii place sa se joace cu obiectee atarnate. Poti folosi tuburi de carton ramase de la hartia igienica, sau obiecte de carton care nu ii afecteaza sanatatea, sicare pot fi pline cu gustarele. Le poti agata de diverse suprafete si iepurasul se va ridica dupa ele. Poti ascunde cereale si alte plante prin diverse locuri sau le poti aata pur si simplu. Ascunde cateva obiecte cilindrice pe langa locul in care sta iepurasul, va adora sa se joace cu ee si sa e impinga.
Poti face inele de carton din tuburi de hartie igienica si acesta se va juca cu ele. Inelele de la cnserve sunt cele mai bune jucarii pentru iepuras. Doar lanseaza un inel in habitatul lor si urmareste-l cum se arunca spre el.  Daca vrei se te distrezi cu adevarat, ia un inel mare de la un breloc si adauga pe el doua sau trei inele de conserva . in acest fel faci o jucarie care poate fi scuturata, aruncata si rostogolita. Iepurii  o vor arunca, o vor recupera si o vor arunca din nou. Chiar si un iepure batran si orb se va juca ore intregi cu o astfel de jucarie. Este usoara si zgomotoasa, cea mai buna combinatie pentru un iepure si perfecta pentru iepuri batrani sau care au dizabilitati. Inelelede plastic de la chei folosite si de copii sunt o buna alegere dar e posibil ca iepurasul sa aleaga sa le rontaie, ceea ce este nesanatos pentru ei, si de asemenea exista posibilitatea ca iepurasul sa prefere jucariile din inele metalice.
Conurile de conifere din copacii despre care stii ca nu au fost tratati cu pesticide sau alte chimicale pot reprezenta o jucarie atractiva. Spala conurile in apa fierbinte si otet, inaturand praful si murdaria. Lasa conurile in apa o jumatate de ora apoi usuca-le pe o hartie absorbanta. Daca te grabesti e poti pune in cuptor la 200 de grade intr-o forma de prajituri, infasurate in folie, dar asigurate ca nu iau foc. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.