Joaca cu pisica

Pisicile se vor juca cu orice. Trebuie sa ai grija cu lucrurile periculoase cum ar fi pungi de plastic, obiecte mici ce pot fi inghitite.  De fapt ar trebui sa tii totul ferit de pisica daca are chef de joaca si nu o supraveghezi. Multi ptoptietari de pisici iti vor spune ca cel mai bine cu o pisica se joaca o alta pisica. Iti va placea sa te joci cu pisicuta dar vei descoperi ca ea nu stie ca mainile tale nu sunt jucarii.

D2e ce ne jucam?

Jucatul interactiv, lasand pisica sa vaneze ii imbunatateste abilitatile de a vana: sa caute inamicul, sa se apropie usor, sa sara si sa iasa victorioasa.

Jucatul o ajuta pe pisicuta sa si pastreze greutatea normala, sa scape de energia negativa si de agresivitate. De asemenea, joaca face ca legaturile dintre voi sa fie mai stranse, si ajutapisicutele rusinoase sa prinda incredere.

Cum sa te joci?

Tine un cerc cu jucarii agatate pe el in mana. Orice jucarii pentru pisica poti gasi: mingii, clopotei, soareci, si alte jucarii facute din iarba pisicii. Poti adauga si jucarii pe care le ai acasa: baghete de hartie, inele de plastic de la lapte sau suc. Pune jucariile de o parte dupa ce va jucati, daca o jucarie e mereu la vedere poate deveni plictisitoare pentru pisicuta.

Fa o jucarie sa actioneze ca un soarece sau ca o pasare pentru a atrage curiozitatea pisicii. Pretinde ca jucaria este speriata de pisica: fuge de pisica, se ascunde etc. nu face asta la nesfarsit ci foloseste miscari subtile. Variaza viteza si directia jucariei. Adauga cutii si tunele in care pisica si jucaria sa se ascunda strategic.

3_10Lasa pisica sa stabileasca cum va jucati. Nu  poti forta pisica sa se joace dar poti incerca diverse metode prin care sa o determini sa fie jucausa. Daca nimic nu ii place creativitatea ta o va amuza. Poti incerca sa diminuezi luminile, pentru ca pisicuta prefera sa vaneze pe intuneric. Fii cu ochii pe pisicuta pentru a vedea cat de atenta este. Dupa ceva vreme vei vedea ca este gata de joaca.

Lasa pisica sa castige. Nu fa sa fie foarte usor, lasa pisica sa se bucure de urmarire, dar cand ajunge sa prinda prada las-o sa o prinda si sa savureze victoria.


Joaca-te pentru a consolida relatia cu pisica si pentru a scapa de stres. Pisica ta sa va bucura de sesiunile regulate de joaca, in care faci jucariile sa prinda viata. In adaposturi pentru pisici joaca cu oamenii le poate ajuta sa se acomodeze.

Cel mai bun moment  in care sa te opresti din joaca este la 10-15 minute dupa ce pisicuta tocmai a prins prada, sau dupa ce ai incercat in mod repetat sa te joci si pisicuta nu a raspuns.

In ambele scenarii da-i pisicutei premii pentru a o motiva. In primul caz fa ca victoria sa fie mai dulce cu mici capcane pe traseu. Spune-i cat de buna este.

Doua sesiuni de joaca pe zi de 15 minute ar fi suficiente dar ii poti da si sesiuni de joaca in plus in funcite de cat de agitata este pisicuta.