Veterinar non-stop

Veterinar non-stopAsa cum noi avem nevoie de sectiile se urgenta din spitale deschise 24 de ore din 24, asa au si animalele nevoie de un  veterinar non-stop care sa le ofere ingrijire medicala atunci cand au nevoie si inainte de a fi prea tarziu.

Au animalele nevoie de serviciile unui veterinar non-stop?

Si animalele pot avea oricand probleme de natura medicala. Pot fi muscate de alte animale, pot avea probleme de la mancare sau unele pot intra chiar in travaliu pe parcursul nopitii. Si atunci, cum reactionam? Exista afectiuni care se manifesta rapid si la care orice minut in plus de netratare conteaza. Pentru astfel de situatii au aparut serviciile oferite de medicul veterinar non-stop.

Exista medici veterinari care isi ofera serviciile doar pe parcursul noptii. Acestia au inteles ca, la fel ca si oamenii, si animalele au nevoie de ingrijire medicala in orice moment. Acesti medici au ales sa profeseze doar pe parcursul noptii in cabinetul personal sau la urgente sa se deplaseze la domiciliu. Exista insa si clinici veterinare in cadrul carora medicii lucreaza in schimburi.

O clinica veterinara cu program 24 de ore din 24 este mai avantajata si mult mai apreciata de clienti. Atunci cand oamenii vad ca se pot baza oricand pe serviciile unor specialisti tind sa aiba mai multa incredere in clinica sau cabinetul care le ofera. Din ce in ce mai multe clinici de specialitate cauta sa ofere astfel de servicii intelegand beneficiile, atat profesionale si sociale, cat si financiare ale unui astfel de serviciu.

Un medic veterinar bun trebuie sa fie oricand pregatit sa isi ofere serviciile si mai ales trebuie sa stie cum sa reactioneze in situatii de urgenta in care timpul poate fi fatal pentru animal. Daca este nevoie sa ajute la 2 dimineata o femela cangur intrata in travaliu, iar la 4 dimineata trebuie sa trateze o pisica muscata de un sobolan, medicul trebuie sa fie capabil sa reactioneze impecabil in ambele situatii pentru a evita o tragedie. El trebuie sa stie sa opereze si sa trateze orice animal, insecta, reptila, pasari si asa mai departe. Un medic care nu se poate concentra la 3 dimineata pentru a face o operatie usoara, mai mult ca sigur nici in toiul zile, dupa o noapte de odihna, nu va fi capabil sa o faca. Asa cum viata si moartea oamenilor nu se pot programa, asa se reactioneaza si cu animalele.

Chiar daca dormi sa facem o vizita la un veterinar cu animalutul nostru in timpul zile sau chiar daca este vorba doar despre un control de rutina este bine sa apelam la o clinica cu un veterinar non-stop pentru ca, odata intrati in evidenta unei astfel de clinici, putem fi siguri ca ne putem baza oricand pe serviciile lor si ca animalul nostru este protejat si se va bucura de cea mai rapida si buna ingrijire.

Si in cazul in care vorbim despre mediul rural se aplica aproximativ aceleasi principii. Medicii veterinari din acest mediu nu au neaparat un program si un cabinet special, insa se pun la dispozitia pacientilor non-stop, afirmand chiar ca pot fi cautati si in timpul noptii in cazul unei urgente.