Consultatiile la varste fragede sunt cruciale. Daca esti ca majoritatea proprietarilor, iti duci animalutul la veterinar doar pentru vaccinare. Proasta idee! Aminteste-ti ca de exemplu, cainele tau intr-un an ajunge la varsta de 7 ani echivalenta in ani umani si la toate schimbarile care pot avea loc in aceste 12 luni. Si daca ne gandim la pisicute, faptul ca in primul an de viata le mananca gingiile si le apar dintisorii se poate transforma in anul urmator in gingivita. Sau murmurul cardiac al cainelui tau poate evolua in probleme cu inima. Adu animalutul la veterinar in fiecare an pana ajunge la varsta de sapte ani, dupa care e posibil sa aiba nevoie la veterinar mult mai des.
Niciun animal nu este nonalergic. Ai cumparat un poodle pentru ca fiica ta era alergica la caini si stii ca poodelii nu dau alergii. Si atunci de ce stranuta inca? Pentru ca niciun caine nu este nonalergic, in ciuda a tot ceea ce spun altii. Unele rase recomandate ca fiind nonalergice sunt recomandate in acest fel pentru a determina oamenii sa le cumpere.
Rasele amestecate pot fi mai sanatoase decat cele pure. Te gandesti sa iei un caine sau o pisica? Inainte sa renunti la rasele amestecate in cautarea unei rase pure crezand ca aceasta este mai sanatoasa ar trebui sa iei in considerare faptul ca o rasa amestecata costa mai putin, veterinarii considera ca rasele amestecate au puncte in plus la sanatate. Cand cauti o rasa de caini pentru anumite caracteristici rasa poate deveni predispusa la imbolnavire. Saint Bernardul de exemplu este cunoscut pentru capul gigantic, dar acest fapt il poate face vulnerabil la displasii de gat.
Timpul pentru masa poate creste puterea cerebrala a cainelui tau. Pentru unii veterinari bolurile cu mancare sunt arhicunoscute. Iti poti hrani cainele cu un puzzle facut din mancare. Pune mancarea intr-o jucarie pentru caini in care sa poate incapea orice fel de mancare iar cainle tau va munci pentru a o scoate de acolo. Poti gasi puzzle-uri pentru mancare mari si puzzle-uri micute pentru gustarele.
Ibupofenul la fel ca si alte medicamente pentru om sunt toxice. Medicamentele umane sunt otravitoare, iar ibuprofenul, acetaminofenul si antidepresivele sunt cap de lista.
Veterinarii pot ajuta mai mult decat crezi. Te-ai obisnuit sa vizitezi veterinarul atunci cand animalutul tau are probleme medicale serioase. Dar acesta te poate ajuta si in probleme mai mici. Tot ce trebuie sa faci este sa pui mana pe telefon.
Te poate ajuta sa ingrijesti un animalut in stare de recuperare: daca nu te simti in stare sa ii schimbi bandajele intreaba daca veterinarul te poate ajuta.
Te poate invata tehnici de baza: este dificil sa tai unghiile pisicutei sau sa iti speli catelul pe dinti? Roaga veterinarul sa aranjeze ceva pentru a face o demonstratie.