Guvernul Federal Elvetian si Universitatea Berna deschid Centrul de Excelenta pentru sanatatea animalelor

vet1Pe 1 Ianuarie 2014 Universitea din Berna si Siguranta Federala a hranei din Elvetia au combinat oficial resursele si abilitatile in zonaa virologiei veterinare si a imunologiei. Fostul institut de virologie veterinara de la Universitatea din Berna a fost integrat in Institutul Federal de Virologie si Imunologie.
Aceasta, pentru a spori competentele in domeniul sanatatii animalelor, cercetare si invatare.
Facultatea de medicina veterinara a UNiversitatii Berna si Institutul Federal au colaborat strans in diferite zone pe o perioada indelungada.

Integrarea insitutului are efect de la 1 Ianuarie 2014 sporind cooperarea deja existenta, pentru o fundatie si mai stransa si inovativa pe viitor.
Decizia de a integra institutul de virusologie si imunologie a marit performanta in controlu sanatatii animalelor in general.Institutul de Virologie si Imunologie este laboratorul elvetian de referinta pentru diagnoza, supravegherea si controlul infectiilor de mare risc si a bolilor animale precum gripa aviara, febra porcina, etc.
IVI investigheaza urgenta noilor boli si potentialul acestora de transmitere la om. In acelasi timp este autoritatea care aproba noi tipuri de vaccin si ser pentru animale.

IVI dispune de 2 locatii, una in Mittelhausern si una in Berna. Sediul din Berna dispune de asemenea de laboratoare de inalta securitate a muncii, unde o gama larga de boli animale pot fi cercetate si supravegheate.Lucrand cu Facultatea de medicina veterinara de la Universitatea Berna, IVI poate acum oferi cercetare de top in zonele virologiei si imunologiei.Departamentele acestuia vor fi conduse de catre profesorii Volker Thiel(Virologie) si Artu Summerfield(imunologie).Ambii sunt membrii ai Facultatii de medicina veterinara, prin urmare IVI va fi bine integrat in aceasta facultate si in Universitatea Berna.