Cum se decoreaza acvariul?


Este o intrebare comuna pentru posesorii de acvarii. Decoratiile sunt foarte importante in cazul in care ai un acvariu. Sunt doua motive semnificative pentru care sa decorezi acvariul.

Primul, vasul pestisorului va arata mai bine. Un acvariu bine decorat poate da un accent frumos oricarei camere. Decoratiunile ajuta bazinul sa fie mai imbietor pentru pestisor. Decoratiunile creaza  atmosfera placuta atat pentru tine cat si pentru peste

Al doilea motiv, mult mai important, este ca pestele se va simti mai bine. Majoritatea pestilor sunt emotivi, de aceea se vor simti stresati si nu vor avea confort daca se simt vulnerabili si expusi. Un bazin bine decorat le va spori stare de bine, va inlatura stresul le va imbunatati sistemul imunitarsi abilitatea de a rezista la boala. De asemenea pestii aflati intr-un bazin binedecorat isi arata culorile mai bine, sunt mai activi si petrec mai mult timp afara. Oricum asta nu inseamna ca pestii nocturni vor iesi ziua sa se joace.

2_21 Acvariul poate fi decorat cu ce iti place tie atata timp cat e nontoxic pentru peste. In cele mai multe cazuri pestelui nu ii pasa daca folosesti un castel in culori fosforescente sau o piatra cu gauri, sau plate vii in locul celor viu colorate din plastic. Exista pesti din lacuri su din rauri cu curgere lenta cu plante fine ca muschiul si iarba moale sau ferigi flexibile. Pestii din ape repezisau din ape adanci si largi prefera pietre, lemne sau alte obiecte mari si solide. Doar pentru ca pestii prefera anumite accesorii sta nu inseamna ca nu le vor pe celelalte, ci doar ca pestele s-ar simti mai bine inr0un mediu asemenator cu habitatul lui natural, iar un confort mai mare inseamna inseamna mai multa natralete, stres diminuat, culori mai frumoase si o sanatate mai buna. Este important sa nu existe decoratii toxice. Unele minerale sunt solubile in apa,si pot distruge proprietatile apei, sau capacitatea acestora de a pastra oxigen. Dca pietrele sunt indeajuns de fine pot si mancate de pesti si li se poate bloca in intestine. Trebuie sa evitam produsele ceramice cu albastru, rosu, sau galben care nu sunt destinate acvarilor pentru ca pot avea coloranti solubili. Cernelurile uscate pot fi periculoase, se pot dizolva in apa. E recomanda evitarea plasticului sau cauciucului care nu sunt produse special pentru acvarii, pentru ca pot contine solventi sau adezivi care pot rani pestele.

Pentru majoritatea pestilor acvariul trebuie sa fie decorat in proportie de 50-75%. Aceasta inseamna ca o mare parte din bazin va fi ocupata cu material decorativ. Oricum, aceasta inseamna si ca pestele se simte ca si cand nu si-au parasit mediul natural si daca acvariul este aranjat corespunzator, vei putea sa observi chiar si specimenele micute. Aminteste-ti ca bucatelele de piatra, lespezile micute si plantele ofera acoperire pestisorului, daca pui un bolovan imens in mijlocul acvariului vei acoperi suprafata dar nu vei avea si acoperire.

Pune plante mari si decoratii pe partile laterale si obiecte mici in mijloc. Foloseste plante inalte si decoratii pentru a obscuriza incalzitoarele de acvariu.

Foloseste cateva obiecte pentu a face acvariul sa aratae cat mai natural. Foloseste grupuri de de plante si inconjoara-le cu plante de alte culori pentru a creea un spatiu mai primitor. Foloseste plante mici si pietre pentru a asucnde marginile castelului, ale vulcanilor, rotilor sau altor accesorii. Selecteaza una sau doua decoratii principale si pune-le in mijlocul bazinului.