Clina veterinara

Clina veterinaraAtunci cand cautam o clinica veterinara pentru animalul nostru, fie ca vorbim despre un caine, o pisica, un hamster sau chiar un cal sau o vaca, ne dorim sa gasim una care sa ne ofere cele mai bune servicii. Dar cum ne dam seama ca am ales o clinica veterinara buna? Cum putem avea incredere in acele servicii?

Cum putem afla cat de buna este o clinica veterinara?

Atunci cand avem nevoie pentru prima data sa ne ducem animalutul la o clinica veterinara, dar nu stim in care putem avea incredere, cum procedam? Trebuie sa fim la fel de atenti ca atunci cand cautam o clinica sau un medic pentru noi sau pentru copilul nostru. Trebuie sa analizam istoricul clinicii, personalul care profeseaza in cadrul acesteia si opiniile pe care le-au lasat serviciile oferite de aceasta clinica fostilor clienti.

In primul rand, citim cu atentie toate detaliile pe care le putem gasi despre aceasta clinica pe site-ul propriu – program, tarife, dotari si orice altceva mai este specificat in site. Daca site-ul personal la clinicii contine foarte putin informatii si acesta poate fi un semn de neseriozitate si de lipsa de interes si respect fata de clientii sau posibili clienti. Dupa ce am consultat informatiile prezentate de site, putem face pe intregul internet o cautare mai amanuntita. Ne putem documenta cu privire la istoricul medical al clinicii veterinare si la istoricul profesional al medicilor si asistentilor care activeaza in aceasta. A avut clinica vreo reclamatie pentru greseli medicale deosebit de grave sau pentru alte lucruri imorale si ilegale? Cine profeseaza in clinica respectiva si pe baza a ce au fost angajati. O clinica veterinara al carui istoric nu poate fi verificat catusi de putin nu este o clinica in care putem avea incredere pentru ca, lipsa informatiilor, ne poate face sa credem ca exista anumite lucruri pe care vor sa le ascunda, dar si ca nu au suficient respect pentru clienti si posibilii clienti astfel incat sa fie sinceri in privinta trecutului medical si al experientei.

In al doilea rand, trebuie sa facem o mica investigatie si cu privire la medicii care profeseaza in cadrul acelei clinici, asa cum am spus si mai sus. Ne putem interesa cu privire la experienta acestora, la studii, varsta, fostul loc de munca si daca de la acesta are referinte bune si mai ales putem incerca sa aflam ce reusite mari a avut medicul respectiv, dar si de ce greseli medicale este acuzat. Chiar daca vorbim despre o clinica veterinara foarte bine cotata, nu putem avea incredere oarba si in medicii care profeseaza in cadrul ei. Varsta sau experienta profesionala nu sunt neaparat criterii prin care putem judeca obiectiv profesionalismul unui medic. Cea mai rapida opinie si cu un grad de obiectivitate mare, ne-o putem face in functie de studiile acestuia si de faptele in sine pe care el le-a facut in profesia sa. Un medic batran si cu 20 de ani de experienta profesionala poate fi mai slab pregatit si poate prezenta mai putina incredere fata de un medic proaspat absolvent.

Nu in ultimul rand, atunci cand dorim sa alegem o clinica veterinara trebuie sa fim foarte atenti si la opiniile actualilor sau fostilor pacienti. Faptele reale sunt cele mai relevante si de la pacientii unui medic poti obtine cea mai buna si complexa opinie.