Alimentatia ratonilor

Inainte de a cumpara un raton verifica daca legile din zona ta permit detinerea unui astfel de animal. Fiecare stat are prorpiile legi. Pentru siguranta animalului e bine sa ne asiguram ca este legal. Altfel va fi foarte dificil sa gasesti un veterinar. Majoritatea medicilor nu vor ingriji un raton ilegal. De asemenea majoritatea statelor vor confisca un raton ilegal si il vor omori.

2_18Ratonii sunt in general distructivi. Pot sa iti distruga covoarele, sa zgarie usile sa deschida dulapurile si sa arunce continutul de pe dulapuri. Daca te plictisesti de raton sau te supara dezordinea nu il poti elibera in natura. Este dependent de tine si ii va fi greu sa se adapteze. Un raton eliberat  va fi omorat repede sau va fi calcat de masini.

Inainte de a cumpara un raton asigura-te ca ai facut cercetari si ca ai discutat cu alti proprietari de ratoni. Un raton nu e ca o pisica sau un caine si trebuie sa te documentezi in legatura cu temperamentul si dispozitia acestora.

Daca inca te mai gandesi sa cumperi unul citeste urmatoare-le:

Asigura-te ca iei un raton de la un vanzator autorizat. Trebuie sa iei unul foarte tanar. E recomandat sa iei unul care mananca lapte, te va ajuta in procesul de imprietenire. Alege cel mai calm raton din adapost sau magazin.

Nu lua un raton din salbaticie . Cei nascuti in captivitate sunt mai docili decat cei luati din natura. De asemenea, despre un raton salbatic nu stii nimic.

Nu cumpara online decat daca stii sigur cine este furnizorul. Aminteste-ti ca sunt tot felul de persoane pe internet care pot pretinde ca vand ratoni tineri. Nu deveni o victima a celor care folosesc internetul in scopuri frauduloase.

Puii care mananca lapte trebuie hraniti cu lapte praf bogat in grasimi. Acesta poate fi cumparat de la magazinul de animale. Nu ii da ratonului lapte normal. Le poti oferi fructe cand mai cresc si pot manca. Ratonii sunt usor de alaptat pentru ca sunt foarte pofticiosi.

1_54Cand au terminat cu alaptatul si sunt gata sa manance mancare normala ratonii vor manca aproape orice.  Introdu-le mancarea usor. Incepi cu fructe si alimente usoare. Poti amesteca si niste lapte cu ele. Sunt si ratoni care renunta repede la biberon depinde de cat de mult lr place laptele.

Mancarea preferata a ratonilor este puiul si pestele, carnea de vita si porc nu sunt recomandate. Putina vita sau porc nu ii face rau dar nu se recomanda intr-o dieta zilnica. Daca pescuiesti pentru ratonul tau asigura-te ca scoti carligul din peste.

Un mod de a facemancare pentru raton:

Amestecati mancare uscata pentru caini si mancare de pisica la conserva. Adaugati lei de masline si amestecati din nou. Se poate adauga miere si bucatele de peste sau pui.

O alta varianta este sa prajesti pui si apoi sa il macini intr-o rajnita cu tot cu oasele mici. Poti adauga si morcovi si alte vegetale in amestec. Nu face foarte mult pentru ca este posibil sa nu ii placa. Daca ii place poti face mai mult si poti congela amestecul.ratonii se pot plictisi de aceeasi mancare de aceea se recomanda sa ii diversifici meniul.

Ratonii nu sunt mari consumatori de carne si nu au nevoie de carne la fiecare masa, de asemenea ei nu mananca tot odata, le place sa caute mancarea. Poti pune cateva farfurioare cu mancare raspandite prin casa. Este important ca langa mancare sa existe si vasul cu apa. Uneora le place sa isi bage mancarea in apa.  Ratonii fiind cercetatori pune mancarea in sticle sau diverse cutiute pentru a le oferi posibilitatea sa vaneze mancarea.