Veterinar Mosnita noua Consultatii, Vaccinari, Deparazitari, Tratament Animale

Cabinet medical veterinar Li'l Pet Vet

Veterinar Mosnita noua Consultatii, Vaccinari, Deparazitari, Tratament Animale reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Cabinet medical veterinar Li'l Pet Vet - Veterinarul Mosnita noua.


cabinet veterinar mosita noua timis

 In cabinetul nostru veterinar ne tratam pacientii cu acelasi respect si compasiune pe care oamenii se asteapta sa le primeasca in timpul unei vizite medicale.
Sanatatea si binele pacientilor nostri, ca si confortul proprietarilor lor reprezinta principalele noastre griji.
  Facem totul pentru oferi ingrijiri medicale de cea mai inalta calitate, oferind in acelasi timp proceduri medicale care sunt potrivite exclusiv pentru fiecare pacient in parte.
  Suntem preocupati de pacient per ansamblu, nu doar de ceea ce ne este indicat de catre proprietar la momentul vizitei medicale.

Produse si Servicii

CONSULTATII GENERALE

ECOGRAFIE

 • examen imagistic cu Ecograf portabil Mindray DP10 vet

ANALIZE

 • Analizor Biochimie uscata
 • Samsung PT10V

IDENTIFICARE

 • prin microcipare,
 • inregistrare in R.E.C.S.,
 • eliberare Carnet de Sanatate si Pasaport International - vize pentru calatoria in strainatate si expozitii canine si feline

ANESTEZIE si TERAPIE INTENSIVA

CHIRURGIE GENERALA,  REPARATORIE, STERILIZARI

MEDICINA INTERNA

DERMATOLOGIE VETERINARA

 • tratamente
 • examen microscopic
 • Lampa Wood
 • raclat cutanat,
 • otoscopie,
 • recoltare probe

PARAZITOLOGIE

 • deparazitari interne si externe periodice

NEUROLOGIE
BOLI INFECTIOASE

OBSTETRICA-GINECOLOGIE- UROLOGIE

 • reproductie asistata (determinarea momentului optim de monta, frotiu citovaginal si spermograma, monta artificiala, diagnostic de gestatie, fatare asistata, op. cezariana)

STOMATOLOGIE VETERINARA

ONCOLOGIE VETERINARA

STERILIZAREA:

CE ESTE STERILIZAREA SI CE PRESUPUNE ACEASTA? SFATUL MEDICULUI

Avantajele sterilizarii:

 • Reduce riscul aparitiei tumorilor mamare
 • Impiedica aparitia tumorilor ovariene si a piometrului
 • Impiedica aparitia cancerului testicular
 • Previne aparitia problemelor de prostata
 • Elimina neplacerile cauzate de manifestarea comportamenului sexual (marcarea teritoriului etc.)
 • Animalele sterilizate traiesc mai mult!

E bine sa sterilizam animalele? Cand? Conform celor mai recente si ample studii medicale: - Tumorile mamare sunt de 3 ori mai frecvente la catea decat la femeie. Dintre tumorile mamare, sunt maligne 53% la catea si 90% la pisica.

- Fata de catelele nesterilizate, catelele sterilizate inainte de primele calduri (care apar la varsta de 7-9 luni) au un risc de cancer mamar redus de 200 de ori, iar catelele sterilizate dupa primele calduri au un risc de cancer mamar redus de 12,5 ori. (sursa: The Merck Veterinary Manual, Eighth Edition, 2003, Whitehouse Station, NJ, USA) In plus, sterilizarea prin ovariohisterectomie (eliminarea ovarelor si a uterului) elimina complet riscul de aparitie a cancerului ovarian sau a piometrului (infectie uterina, acumulare de puroi in uter ). Piometrul este o boala frecventa la femelele nesterilizate, este dificil de diagnosticat in stadiile initiale si prezinta risc letal in stadiu avansat. In concluzie, cel mai bine pentru sanatatea unei femele, catea sau pisica, este sa fie sterilizata la o varsta intre 6 si 8 luni (dupa imunizare si inainte de primele calduri).Studiile recente indica o varsta recomadata similara si pentru sterilizarea masculilor. Sterilizarea timpurie nu are efecte negative asupra sanatatii. Efectele secundare ale sterilizarii prepuberale sunt minore: pe de o parte organele genitale externe isi reduc marimea, iar pe de alta parte cresterea oaselor lungi se prelungeste uneori cateva luni. Exista si alte avantaje importante ale sterilizarii: - la motanii castrati, reducerea bulbului penian face ca riscul aparitiei blocajului uretral sa fie mai mic decat la cei necastrati. - masculii de caine castrati sunt feriti de bolile prostatei, care apar mai ales la varsta inaintata. - masculii castrati sunt feriti de riscul aparitiei cancerului testicular. - exista o corelatie demonstrata statistic intre starea de animal sterilizat si un nivel redus al agresivitatii. Este adevarat ca sterilizarea in sine nu rezolva automat si sigur probleme de comportament ale unui animal, acestea se trateaza prin efort de dresaj si educare. - statistic, durata de viata creste semnificativ la animalele castrate. INTERVENTIILE CHIRURGICALE se realizeaza SUB ANESTEZIE TOATALA, ceea ce inseamna ca animalul dumneavoastra nu simte DELOC DURERE!!!

REFACEREA dureaza 1-2 zile, iar intr-o saptamana sunt complet vindecate!

 

DESPRE VACCINARI:

Un catel sau pisica sanatoasa inseamna un animal si un stapan fericit! Animalele sunt expuse in orice clipa atacurilor din partea multor agenti patogeni (bacterii, virusuri).

Un sistem imunitar puternic protejeaza impotriva acestori atacuri si astfel prietenul nostru necuvantator nu are de suferit.

Imediat dupa nastere animalutul dumneavoastra este protejat de anticorpii maternali, dar incet cu incet acesti anticorpi au nevoie "de ajutor" , din aceassta cauza este necesar sa se intervina din exterior pentru a stimula formarea anticorpilor impotriva bolilor virale, care pot afecta specia respectiva. Acest lucru se realizeaza prin vaccinare.

De retinut: VACCINAREA trebuie precedata OBLIGATORIU DE DEPARAZITARE INTERNA!!!!

Ce este vaccinul?

Vaccinul este un produs biologic cu proprietati antigenice care declanseaza raspunsul imun. Cu alte cuvinte vaccinul aduce in contact organismul cu agentul patogen ( virusul), care este viu,atenuat sau inactivat, in urma acestuia formandu-se anticorpi specifici care la un viitor contact cu patogenul ( virusul) respectiv il vor recunoaste si il vor neutraliza.

Cand trebuie vaccinat un pui de animal?

La nastere puiul dumneavoastra nu are imunitate la boli. Totusi el a primit o cantitate de anticorpi transplacentar. Alta cantitate importanta de anticorpi vine odata

cu primul supt, numit colostru. Insa de aceasta sursa vor fi privati dupa 24-48 de ore. Puiul este protejat doar impotriva acelor boli pentru care mama sa a fost imunizata. La fel cum o cantitate mai mare de anticorpi primita de la mama asigura o protectie mai buna a lui. Anticorpii materni au insa eficacitate doar cateva saptamani, de aceea este foarte important sa se intervina din afara pentru stimularea imunitatii prin vaccinare. Varsta la care trebuie vaccinat puiul este diferita de la specie la specie. Este perioada in care anticorpii materni sunt la un nivel scazut incat sa nu blocheze vaccinul. La caini si pisici primul vaccin trebuie facut la varsta de 6-8 saptamani, la iepuri la 6 saptamani, caii si poneii la 4-5 saptamani. Porcusorii de guinea sau hamsterii nu trebuie vaccinati.

Este foarte IMPORTANT ca inainte de efectuarea VACCINARILOR animalul nostru sa nu vina in contact cu alti semeni sau sa fie scos la plimbare, ca sa nu fie expus riscului contractarii vreunei boli infectioase pentru care nu a fost imunizat.

Pentru ca anticorpii sunt activi doar o anumita perioada de timp, este necesara REVACCINAREA, la intervale de timp specifice fiecarui vaccin in parte, tinand cont totodata si de varsta animalului!

Vaccinul nu produce imunitatea imediat. Este nevoie de o perioada de timp de la cateva zile la cateva saptamani pentru ca antigenii sa fie recunoscuti, sa se raspunda prin anticorpi!

De ce apar imbolnaviri la animalele vaccinate?

Ineficienta vaccinarii poate fi cauzata si de:

 • stresul in perioada vaccinarii ( stres de intarcare, stresul cauzat de despartirea de mama si de locul obisnuit, etc);
 • starile febrile ;
 • anticorpii maternali inca existenti ( vaccinarea la 4-5 saptamani);
 • corticosteroizi ( care mai ales la varste fragede sunt contraindicate);
 • boli active la momentul vaccinarii ( aici se incadreaza si banalele enterite-diaree-, raceala etc);
 • nerespectarea intervalelor de timp intre doua vaccinari;
 • din pacate nu pot sa nu amintesc vaccinarea de catre persoane neautorizate, care vaccineaza cu produse expirate sau de provenienta dubioasa, persoane care ori din lipsa de cunostiinta, ori din nepasare nu respecta "lantul frig"( transporta produsele la temperaturi ridicate, in asa fel dezactivand vaccinurile)

Putem vorbi si de alti factori care diminueaza efectul vaccinului: in primul rand am putea discuta despre calitatea vaccinului (parerile sunt contradictorii, dar in mod normal toate vaccinurile existente pe piata sunt testate riguros). 

Trebuie sa tinem cont si de mediul din care provine animalutul la alegerea vaccinului folosit ( vaccin viu atenuat sau vaccin inactivat), poate catelul dumneavoastra deja a fost infectat cu un virus si tocmai se afla in perioada de incubatie, in aceasta situatie vacinarea cu un vaccin viu, atenuat accelereaza si agraveaza evolutia bolii!

 

Galerie foto